By Ray Bendici. After years of working with multiple food service vendors and local restaurants, Carnegie Mellon University brought fast-casual bakery chain Au Bon Pain to campus. The school’s first experience with a national restaurant franchise, it was a 12-month process from the brainstorming phase to opening the doors to hungry students. More...
Battling Student Hunger
By Kasia Kovacs. Universities, even with slim data, are not waiting for slow-moving government policy to help hungry college students. Read more...
1 étudiant d’Île-de-France sur 5 met une heure pour aller en cours
Selon une étude, une majorité des étudiants d’Île-de-France sont concernés par un temps de transport conséquent pour se rendre sur leur lieu d’études. La plupart d’entre eux vivent d’ailleurs encore chez leurs parents. Voir l'article...
Student Living Standards
By Alex Usher. Last month, a group called Meal Exchange, an inter-university student anti-hunger group, in collaboration with the Ryerson School of Social Work, published an interesting paper called Hungry for Knowledge: Assessing the Prevalence of Student Food Insecurity on Five Canadian Campuses. People are mostly drawing the wrong conclusions from it, but it’s worth examining nonetheless. More...
College as Food Broker
By Ashley A. Smith. Northeast Texas Community College is connecting small farmers with the area’s residents in hopes of helping the agriculture industry and promoting health in the region. Read more...
Nearly 40 per cent of Canadian post-secondary students experience ‘food insecurity:’ study
U of T tries a fresh new take on residence food
By Alexandra Heck. How one chef turned the mighty U of T St. George kitchens toward independent, locally sourced food made from scratch. More...
Les jeunes sacrifient leur budget alimentation
Par Jean-Marc De Jaeger. Une étude de la mutuelle étudiante Smerep rappelle qu’un tiers des étudiants grignote régulièrement par faim après avoir sauté un repas. Suite...
À l’université de Créteil, les étudiants plébiscitent les boîtiers anti-décrochage
Par Paul de Coustin. Depuis janvier 2016, les étudiants de l’université Paris Est Créteil peuvent interagir en amphithéâtre grâce à des boîtiers de vote. Une évolution pédagogique plébiscitée par les étudiants comme les enseignants qui les utilisent. Suite...
58% ne vont pas au Resto U
Sur le blog "Histoires d'universités" de Pierre Dubois. Conditions de vie et d’études des étudiants inscrits en première année en 2015-2016 dans l’académie Aix-Marseille.
Extraits de la synthèse de l’enquête. Celle-ci révèle que les étudiants de l’académie sont partagés concernant leur alimentation, qu’ils sautent des repas régulièrement et que la plupart d’entre eux ne fréquentent pas les restaurants universitaires ou scolaires. Suite...