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Formation Continue du Supérieur
26 novembre 2016

Food Franchise 101 on campus

University Business LogoBy Ray Bendici. After years of working with multiple food service vendors and local restaurants, Carnegie Mellon University brought fast-casual bakery chain Au Bon Pain to campus. The school’s first experience with a national restaurant franchise, it was a 12-month process from the brainstorming phase to opening the doors to hungry students. More...

25 novembre 2016

Battling Student Hunger

HomeBy Kasia Kovacs. Universities, even with slim data, are not waiting for slow-moving government policy to help hungry college students. Read more...

24 novembre 2016

1 étudiant d’Île-de-France sur 5 met une heure pour aller en cours

Selon une étude, une majorité des étudiants d’Île-de-France sont concernés par un temps de transport conséquent pour se rendre sur leur lieu d’études. La plupart d’entre eux vivent d’ailleurs encore chez leurs parents. Voir l'article...

13 novembre 2016

Student Living Standards

Résultat de recherche d'images pour By Alex Usher. Last month, a group called Meal Exchange, an inter-university student anti-hunger group, in collaboration with the Ryerson School of Social Work, published an interesting paper called Hungry for Knowledge: Assessing the Prevalence of Student Food Insecurity on Five Canadian Campuses.  People are mostly drawing the wrong conclusions from it, but it’s worth examining nonetheless. More...

11 novembre 2016

College as Food Broker

HomeBy Ashley A. Smith. Northeast Texas Community College is connecting small farmers with the area’s residents in hopes of helping the agriculture industry and promoting health in the region. Read more...

4 novembre 2016

Nearly 40 per cent of Canadian post-secondary students experience ‘food insecurity:’ study

thestar.com logoBy . Report, called Hungry for Knowledge, was released last week by Meal Exchange, a national charitable organization. It surveyed 4,500 students across five Canadian campuses. Read more...
4 novembre 2016

U of T tries a fresh new take on residence food

By Alexandra Heck. How one chef turned the mighty U of T St. George kitchens toward independent, locally sourced food made from scratch. More...

3 novembre 2016

Les jeunes sacrifient leur budget alimentation

Par Jean-Marc De Jaeger. Une étude de la mutuelle étudiante Smerep rappelle qu’un tiers des étudiants grignote régulièrement par faim après avoir sauté un repas. Suite...

3 novembre 2016

À l’université de Créteil, les étudiants plébiscitent les boîtiers anti-décrochage

Par Paul de Coustin. Depuis janvier 2016, les étudiants de l’université Paris Est Créteil peuvent interagir en amphithéâtre grâce à des boîtiers de vote. Une évolution pédagogique plébiscitée par les étudiants comme les enseignants qui les utilisent. Suite...

1 novembre 2016

58% ne vont pas au Resto U

Sur le blog "Histoires d'universités" de Pierre Dubois. Conditions de vie et d’études des étudiants inscrits en première année en 2015-2016 dans l’académie Aix-Marseille.
Extraits de la synthèse de l’enquête. Celle-ci révèle que les étudiants de l’académie sont partagés concernant leur alimentation, qu’ils sautent des repas régulièrement et que la plupart d’entre eux ne fréquentent pas les restaurants universitaires ou scolaires. Suite...

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