Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Formation Continue du Supérieur
8 janvier 2009

Facing Global Challenges: European strategies for Europe’s universities 18-21 March 2009, Prague, Czech Republic

EUA’s 2009 Convention, hosted by Charles University Prague, takes place just before the formal launch of the European Higher Education Area in 2010 and at a time of reflection on the shape of the European Research Area in the next decade.
Specifically, the Convention is timed to take place:
• Just before the 2009 Bologna ministerial meeting that will map out the contours of the European Higher Education Area and define priorities for the Bologna Process in the decade to 2020, and
• When governments and stakeholders are being asked to comment on 5 Communications and/or Recommendations launched by the European Commission as a follow-up to the ERA Green paper consultation in 2007 that aim to shape the future development of the European Research Area beyond 2010.
The EUA Council will meet on Friday, 3 April 2009 to adopt the Prague Declaration which will then be transmitted to those present at the Bologna Ministerial meeting in Leuven/Louvain-la-Neuve, and to the European Commissioners responsible for higher education and research policy : The future of the Bologna Process post 2010.

Tváří v tvář globálním výzvám: Evropská strategie pro evropské univerzity 18-21 března 2009, Praha, Česká republika
EUA 2009 úmluvu, kterou pořádala Univerzita Karlova v Praze, se koná krátce před formálním zahájením Evropského prostoru vysokoškolského vzdělávání v roce 2010 a v době úvah o podobě evropského výzkumného prostoru v příštím desetiletí.
Konkrétně úmluvy je naplánováno tak, aby se konají:
• Těsně před 2009 Bologna ministerské setkání, které bude zmapovat kontury Evropský prostor vysokoškolského vzdělávání a definovat priority Boloňského procesu v desetiletí do roku 2020, a
• Je-li vlády a zainteresované strany jsou vyzvány k 5 o komunikace a / nebo doporučení, který zahájila Evropská komise jako následné-až ERA Zelená kniha konzultace v roce 2007, které se zaměřují na tvar budoucího vývoje Evropského výzkumného prostoru po roce 2010.
V EUA se sejde v pátek, 3. dubna 2009 přijmout deklaraci, která v Praze pak budou předány do těch přítomných na Boloňské setkání ministrů v Leuven / Louvain-la-Neuve, a na evropských komisařů odpovědných za vysokoškolské vzdělávání a výzkumu : o budoucnosti Boloňského procesu po roce 2010.

Commentaires
Newsletter
49 abonnés
Visiteurs
Depuis la création 2 783 549
Formation Continue du Supérieur
Archives